Lucy lanceert 'Mijn Antwerpen' voor stad Antwerpen

Stad Antwerpen ontwikkelde een app die de dienstverlening en de beleving van de stad dichter bij de gebruikers zal brengen, maar ook eenvoudiger, toegankelijk en persoonlijker zal maken.

Zo kan je in Mijn Antwerpen afspraken maken met het stadsloket, documenten opvragen of berichten sturen naar de stad, interessante activiteiten ontdekken, relevante updates krijgen, en zoveel meer. De app optimaliseert de interactie tussen gebruikers en de stad: enerzijds wordt de persoonlijke administratie vereenvoudigd, en anderzijds biedt de app informatie en inspiratie voor vrijetijdsbestedingen.

“We zijn trots om de Mijn Antwerpen-app te lanceren voor elke Antwerpenaar, onze studenten en frequente bezoekers van onze stad”, zegt schepen voor digitalisering en marketing en communicatie Erica Caluwaerts. “De app is een one-stop shop waarbij je op een gebruiksvriendelijke manier op de hoogte gehouden wordt, je administratie handig kan regelen en waarbij meldingen je vriendelijk herinneren aan je gemaakte afspraken.”

Ook A-kaarthouders kunnen hun A-kaart koppelen in de app, waardoor ze die altijd op zak hebben. Met de digitale A-kaart sparen ze voor ‘handjes’ (de vroegere punten) die ze kunnen omruilen voor interessante voordelen.

Voor de lanceringscampagne ontwikkelde Lucy een reeks opvallende OOH’s en online video’s waarin de verschillende mogelijkheden van de app in de kijker worden gezet. De komende weken reist er ook een promotour door de hele stad. Wie de toepassing op zijn telefoon zet bij de promotiecaravan krijgt een kleine attentie. ​

 

 


CLIENT: Stad Antwerpen

Contact: Elke Lemmens, Liesbeth Haesevoets, Heleen Van Pelt, Pieter Vermeyen, Arno Bal

CREATIVE AGENCY: Lucy

Creative team: Ruben De Praetere & Yves Van Hacht, Arno De Meulder & Angus Midgley 

Creative Director: Laurent Dochy 

Graphic Design: Vincent De Boeck

Design Director: Jan Sidgwick

Account Manager: Anouk van der Wallen 

Account Director: Thomas Vuerinckx

3D production: MR81

Sound: Raygun

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.