Lucy, Assuralia & PensioPlus verwachten in de nabije toekomst nog geen zombies.

Lucy lanceert met Assuralia en PensioPlus, de federaties van verzekeraars en pensioenfondsen, een online campagne om de kennis van het aanvullend pensioen te verhogen bij jonge werknemers.

https://vimeo.com/805472477

Het aanvullend pensioen lijkt misschien iets waar je nog niet van wakker moet liggen, maar het is verstandig om er nu al over na te denken. Met deze campagne willen Assuralia en PensioPlus je bewust maken van het pensioen in het algemeen en meer bepaald van het aanvullend pensioen via de werkgever.

Volgens een studie van beide federaties maakt de generatie jonger dan 40 jaar zich zorgen om hun pensioen. 1 op 3 kan niet inschatten hoeveel ze moeten 'bijsparen’ om een goede oude dag te hebben of hun levensstandaard te behouden. Jongeren zouden ook een grote onverschilligheid en weinig vertrouwen hebben in het pensioenensysteem.

Eén van de oorzaken van de onverschilligheid bij de jongere generatie ligt aan het gebrek aan kennis en informatie. De overheid biedt met de website MyPension.be nochtans een unieke bron aan met informatie over het wettelijk én aanvullend pensioen, maar toch zijn veel jonge werknemers niet mee. Daar willen Assuralia, PensioPlus verandering in brengen.

“Het is onze taak en prioriteit om het vertrouwen bij jongeren over pensioenen op te krikken, zeggen Hein Lannoy, CEO van Assuralia en Ann Verlinden, secretaris-generaal van PensioPlus, “Dat kan door hen eenvoudig mee de weg te wijzen naar hoe ze hun toekomst mee in handen kunnen nemen en hen vooral duidelijk te maken dat er verschillende partijen zijn die daarbij kunnen helpen.”

Campagne

Om deze jonge doelgroep te bereiken, laat Lucy in een online videospot de zombies op je los met één duidelijke boodschap: Het einde van de wereld is nog niet voor morgen. Denk daarom vandaag al aan je pensioen. De spot duurt 30 seconden en zal verschijnen op Facebook, Instagram, YouTube, VTM Play en RTL Play.

mijnpensioenaanvullen.be
mijnpensioenaanvullen.be

Bij de online video hoort ook een campagnewebsite, www.mijnpensioenaanvullen.be , die meer uitleg geeft over de vier pensioenpijlers en meer specifiek het aanvullend pensioen (de tweede pijler). Op die manier geeft de campagne een helder overzicht van het pensioensysteem.

"Villa's in de Provence, gelukkige zilvergrijze koppels en zeilboten. Elke categorie heeft zo zijn visuele codes en metaforen die na een tijd evolueren tot behangpapier. En dus ook minder efficiënt worden in de aandacht trekken. Zeker in de feed en vooral bij jongeren. Hoog tijd dus dat bedrijven en marketeers die graag de aandacht willen blijven verdienen met hun campagnes hun moedige schoenen aantrekken en een paar stapjes uit de categorie comfortzone durven zetten. Dat zal zeker niet het einde van de wereld zijn. In tegendeel."

Laurent Dochy - Creatief Directeur bij Lucy

Via de online verspreiding van de video en de website willen Assuralia en PensioPlus, naast jonge werknemers sensibiliseren, hen ook aanmoedigen om hun pensioensituatie regelmatig in het oog te houden. De campagne wil bij de doelgroep een reflex kweken om het onderwerp, minstens op sleutelmomenten in de carrière, te bespreken met hun huidige of toekomstige werkgever.

Credits

Brand: Assuralia, PensioPlus
Contact:
Barbara Van Speybroeck, Peter Wiels, Ann Verlinden

Creatives: Arno De Meulder, Jan Nagels
Art Director:
Jan Nagels
Copywriter:
Arno De Meulder, Laura Swyzen, Benoit Menetret
Junior copywriter:
Emma Verstappen
Design director:
Jan Sidgwick
Designer: Samuel Allemand
Account executive: Kelly Verbeeck
Account manager:
Sofie Hoorens
Account director:
Thomas Vuerinckx
Creative director:
Laurent Dochy
Strategy: Eline Goethals
Junior strategic planner:
Axelle Dewamme

Digital production:
GroveLust
UI/UX design:
Laurens Groven
Digital producer:
Miet Lust

Film production:
Czar
Director:
Toon Aerts
Executive producer:
Eurydice Gysel
Producer: Lander Engels
DOP: Toon Aerts
Art Director: Floris Van Looy
Editor: Robin De Praetere
Grading: Xavier Dockx
Online VFX: Robin De Praetere

Post production: Czar
Post producer: Bieke De Keersmaecker

Music & Sound production: Sonhouse

 

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.